3 kors
Gammel kyrkjegård. Varhaug, utenfor Stavanger. Et flott motiv man ikke ser hver dag.
Bildet inngår i albumet Landskap -
Utstyr
  • D50
  • Nikor 18-70
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/13
  • Lukker1/100s
  • Filmtypeiso400
  • Nei
  • AnnetFremkalt i PS. Noe glow effekt. Shadow/higlight verktøy.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger437
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_175424} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Rakel S.
Kjempefint:) Jeg syns du skal prøve å kutte litt øverst.
Mvh. Rakel
Hans Jacob H.
Absolutt et bra landskapsbilde det her. Den bølgende gressletten kombinert med lav sol, gir fine strukturer i bakken, og fin plassering av elementene ellers i bildeflaten. Ser forøvrig ut som et karrig og vindfyllt landskap. Himmelen kunne kanskje vært mer spennende, med det er jo ikke alt man rår over. Kan kanskje være enig i kommentaren over ang. kutt i himmelen, gjerne i tillegg til en halv cm ekstra nedentil, slik at skyggen av det nederste korset også ble synlig. Et motiv som egner seg godt til s/hv også dette her.
ingebjørg fyrileiv g.
En stille plass..Men det slo meg, akkurat som hos Hans Jacob,
at det ser ut som et vindfylt landskap.

De tre korsene i forgrunnen fungerer svært godt her.
Det samme gjør inndelinge av bildeflaten. Fine linjer.
Jeg synes at himmelen passer godt med det inntrykket jeg fikk.
Ikke noe kutt heller. Bra foto.

hilsen inegbjørg
Tone A.
Her ville eg ikkje kutta nokon ting. Dei tre korsa i forgrunnen har skarpe detaljar og dannar ei motvekt til det vesle kapellet i bakgrunnen i motsatt hjørne. Fin dybde med gravsteinane bakerst. Blåtonane på sjøen og den rolege himmelen med det låge skylaget, er ein fin bakgrunn og kontrast.
Fine linjer frå skuggane på korsa og det er fine linjer i plenen. Dette er ein vèrhard stad på Jæren attmed sjøen, der vinden rår. Men på dette bildet er det ein fin dag i sola og sjøen virkar roleg. Fine fargar og ein god komposisjon. Men dette er Varhaug gamle kyrkjegard, den er ikkje på Vigfestad. Historien har eg på mitt bilde:bilde nr. 215052 Eit av korsa i forgrunnen har eit hol etter eit skot av ein tyskar under 2.verdskrig!
:) Tone
Simon Ø.
Hei, og takk for kommentarer fra dere ovenfor!
Når deg gjelder kommentar til s/h fra Hans Jacob, så har jeg bilder av samme motiv i akkurat, s/h bilde nr. 217722. Og jeg er helt enig. Det er ett motiv som passer godt i s/h. Når det gjelder himmelen, var den slik den dagen. Det er ikke alltid at det er stormfult, selv på en forblåst plass. Selv synes jeg ikke mer kutting bidrar til ett bedre utsnitt, men ser absolutt poenget til Hans Jacob ift skyggen. Men da måtte jeg hatt mer brennvidde for å få maks utelling. Ellers hadde det godt ut over kutting av himmel samt utsnittet generelt.
Til deg Tone, så er navnet på plassen endret i beskrivelsen ovenfor. Selvfølgelig er det Varhaug gammel kirkegård vi snakker om. Amatør jeg er:)
Ronnie S.
Likte dette godt. Forgrunnen gjør at bildet er over gjennomsnittet av landskapsbilder.
Jan v.
Hei Simon.

Jeg synes du har laget et svært fint bilde fra denne kirkegården ytterst i havgapet. Mange av disse kirkegårdene ligger i dag øde fordi folk har trukket lengre inn i fjordene, men også fordi noen ganger var det rett og slett for lite jord til gravlegging.

Du har fått frem kontrasten mellom alvoret og det vakre på en betagende måte. Folk langs vår kyst hadde, og har, all mulig respekt for havet. Det er ikke tilfeldigheter som ligger bak denne kirkegårdens plassering.

At Tone kan utdype med historier om stedet gjør det hele mer interessant, synes jeg.

Den lave solen bidrar til den stille stemningen, og jeg mener både komposisjon og utsnitt er vel gjennomtenkt og godt begrunnet. Det er ikke behov for noen endringer i så måte.

Imidlertid er jeg noe betenkt over den kraftige fargen på sjøen, den virker ikke realistisk, men når det er sagt, synes jeg de friske fargene passer ganske godt her, i og med at det er ganske skarpt lys. Så helheten er tatt godt vare på like vel tror jeg.

Mvh Jan
Carsten A.
Denne kirkegården på Jæren er jo et yndet motiv, som de fleste har sett (og mange har brukt) opp gjennom tiden. Bra lys og greit gjort i dette tilfellet.

MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu