7 fotokonkurranser

Konkurranser for kommende fotografer, hagefotografer og sort/hvitt-fotografer. Her er sju fotokonkurranser som er åpne for innsending akkurat nå.
Fotokonkurranser kan være en viktig arena å delta på. Du får muligheten til å få bildene dine vurdert av fotografer og andre folk i bransjen, og du kan vinne premier som ofte er store og flotte. Det finnes en konkurranse for nærmest ethvert tema, mens noen er rett og slett temaløsee. Under lister vi syv konkurranser som er åpne for innsending akkurat nå.

The New York Photo Festival har sin egen konkurranse,The New York Photo Awards. Konkurransen består av fem kategorier: kunst, dokumentar og reklame, samt fotobok og multimedia. Frist for å delta er 15. august. Vinnerne blir invitert til å stille ut i New York under Dumbo Arts Festival i september.

Det britiske fotobladet British Journal of Photography har sin egen fotopris som de deler ut årlig. Konkurransen har ikke et tema, og er åpen for alle. Det finnes to kategorier, en for enkeltbilder og en for serier og vinnerne får en to ukers utstilling i London. Frist for å delta er 15. september.

Wanderlust Photo of the Year arrangeres av reisemagasinet ved samme navn og er delt i to, en for amatørfotografer og en for profesjonelle. Amatørene kan delta med sine beste reise-enkeltbilder i fire kategorier: People, Wildlife, Landscape og Travel Icons. Porteføljekategorien er åpen for både amatører og profesjonelle. Vinnerne i hver av amtørkategoriene får en reise til og et foto-oppdrag i Papua Ny-Guinea, mens portefølje-vinneren får £3000. Frist for å delta er 18. oktober.

Konkurransen The Open er åpen for absolutt alle fotografer, uansett nivå eller nasjonalitet. Konkurransen er ifølge nettsidene "et verdensomspennende søk etter de beste fotografene i vår generasjon". Den er delt i to, den nettbaserte konkurransen Solo, og Live, et arrangement som finner sted i Canada, der seks inviterte fotografer får vise frem et syv-minutters slideshow. Til sammen skal det deles ut $50 000. Frist for å delta er 31. oktober.

Kommende fotografer kan delta i The Terry O'Neill Tag Award. Konkurransen har som mål "å finne og promotere nytt talent, skape en plattform for kommende fotografer." For å delta sender du inn en bildeserie på mellom 3 og 6 bilder innen temaene kunst, reportasje, dokumentar, mote, landskap, wildlife eller portrett. Hovdvinneren får £3000 og de ti beste abeidene stilles ut i London i januar. Frist for å delta er 22. november.

Det finnes fotokonkurranser for de fleste temaer, og hager er intet unntak. Den årlige konkurransen International Garden Photographer of the Year deler ut priser i ni kategorier, med temaer som planter, trær og grønne byer. Vinnerne får pengepremier og deltakelse i utstilling. Frist for å delta er 30. november.

Sort/hvitt-fotografer kan ta en kikk på konkurransen Black and White Spider Awards, som er en av de største i sitt slag. Konkurransen arrangeres i år for åttende gang og er åpen for alle fotografer og alle typer sort/hvitt-fotografi. Konkurransen består av en rekke kategorier som abstrakt, portrett og natur, og i juryen sitter folk fra Tate, Bonhams og National Geographic. Frist for å delta er 14. desember, men deltar du før 24. august får du rabatt.
Masson -
Masson

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu